Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ανοιχτή επιστολή προς τους Πολίτες του Νομού
Πάμε λοιπόν σε εκλογές στις 4 Οκτωβρίου 2009!
Γιατί αλήθεια: Επειδή η Κυβέρνηση Καραμανλή, κάτω απ το βάρος της ανικανότητάς της, των σκανδάλων και της κακοδιαχείρισης αδυνατεί να συνεχίσει. Όλοι πια το κατάλαβαν και ζητούν νέα Κυβέρνηση  ν’ ανταποκριθεί στα δύσκολα, που απαιτούν οι καιροί.
Είπαν πως φταίει η Αντιπολίτευση: Μα απ το 2004 που ανέλαβε η ΝΔ την εξουσία το ίδιο δεν λένε? Πού είναι η μεταρρύθμιση του κράτους, που είναι οι θαρραλέες αποφάσεις? Ποιος τους εμπόδισε να τις πάρουν? Τι άλλο από θράσος θα έλεγε κανείς πως είναι το επιχείρημα της  ΝΔ να ζητά και τα «ρέστα» απ το λαό για όσα όφειλε και είχε τον χρόνο και την εντολή να πράξει?
Εκβιάζει λένε το ΠΑΣΟΚ με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: Με ποια λογική όμως ζητούν απ την Αντιπολίτευση να απεμπολίσει τα Συνταγματικά της δικαιώματα? Να θυμίσω μόνο τι εκείνοι έπραξαν πρόσφατα με το να αποχωρεί η Συμπολίτευση απ τη Βουλή, μοναδικό φαινόμενο υποβάθμισης του Κοινοβουλευτισμού σ όλο τον κόσμο! Ακόμη, εάν- όπως τάχα ισχυρίζονται- τους ενδιαφέρει η  προάσπιση των συμφερόντων του τόπου και των πολιτών, ως τον Μάρτη του 2010, είχαν αρκετό χρόνο να εργασθούν παραγωγικά, αν πράγματι το μπορούσαν και το ήθελαν.
Δεν τους έδωσε λένε το ΠΑΣΟΚ συναίνεση να διαχειρισθούν την παγκόσμια οικονομική κρίση: Είναι κι αυτό, όπως και η διεθνής οικονομική κρίση ένα άλλοθι του Κ. Καραμανλή, ένα ακόμη μεγάλο ψέμα για να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους. Ποιος τους εμπόδισε να φορολογήσουν έκτακτα το μεγάλο κεφάλαιο? Ποιος τους εμπόδισε να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά του κράτους? Εκτός κι αν ως συναίνεση νοούν τα αντιλαϊκά μέτρα που επεξεργάζονται για μειώσεις μισθών και συντάξεων, για περαιτέρω υποβάθμιση των αγροτών, των εμπόρων και επιχειρηματιών, για συγκάλυψη των εγκληματικών ενεργειών τους, όπως με τα «τοξικά» ομόλογα το Βατοπέδι κλπ. Ε, λοιπόν εκεί ποτέ δεν θα συναινέσει το ΠΑΣΟΚ. Όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ υπολογίζει στον λαϊκισμό, αλλά επειδή είναι αποφασισμένο με νύχια και με δόντια να προτάξει και να εγγυηθεί τα συμφέροντα των οικονομικά ασθενέστερων.

Αυτή είναι η αλήθεια για τις εκλογές που όλοι ελπίζουν να φέρουν τη λύτρωση του Λαού απ τη Δεξιά, αφού όλα πλέον οδηγούν στην αποσάθρωση της ΝΔ, η οποία παρουσιάζει την εικόνα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», με ό,τι αυτό συνεπάγεται πρίν και μετά τις εκλογές.
ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ  είναι τι ελπίζει και τι απαιτεί ο λαός απ το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε καθόλα έτοιμοι. Έχουμε δομήσει το Κίνημα μας δημοκρατικά, έχουμε υλοποιήσιμο πρόγραμμα, ικανό να βγάλει τη χώρα απ τη κρίση, έχουμε επεξεργαστεί, για να διαπραγματευθούμε εφικτές λύσεις και ιδέες στη σχέσεις μας με την Ευρωπαική Ένωση, έχουμε τη διάθεση και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα κυβερνήσουμε τη χώρα δημοκρατικά με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Ο τόπος μας η Λέσβος, η Λήμνος, ο Αη-στράτης, χρειάζονται μια Κυβέρνηση που να νοιάζεται για τους ακρίτες και όχι να τους θεωρεί «βάρος». Χρειάζεται και απαιτεί έργα υποδομής και προώθηση αναπτυξιακών θεσμών και όχι κούφιες υποσχέσεις όπως έπραξε πέντε χρόνια τώρα η Κυβέρνηση Καραμανλή. Τραγικό παράδειγμα για τον τόπο το θέμα της ίδρυσης του Εφετείου και η ακτοπλοική σύνδεση της Λήμνου, που «τρέχουν και δεν φθάνουν» παραμονές πάλι των εκλογών για να εξαπατήσουν τον Λαό. Θα έχουμε την ευκαιρία, τις επόμενες μέρες, συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τις κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες, που αφορούν στον τόπο μας. Μαζί ξεκινάμε τον αγώνα για την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και να αναδείξουμε με τη ψήφο μας αυριανό πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.                       
                                                                       Νίκος Σηφουνάκης